Alle collectiesBeveiliging
Hoe activeer ik 2FA voor mijn account?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Twee-factor-authenticatie (2FA) is een beveiligingsmethode die twee verschillende stappen gebruikt om je identiteit te verifiëren wanneer je inlogt op een website of app. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account. Daarom raden we sterk aan om dit in te schakelen voor je Coinmerce-account.

Hoe activeer ik twee-factor-authenticatie?

1. Log in op je account:

Open je webbrowser en ga naar de inlogpagina van de service die je wilt beveiligen. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

2. Ga naar Mijn Account:

Zodra je bent ingelogd, navigeer je naar de sectie 'Mijn Account'. Deze vind je meestal door op je profielfoto of gebruikersnaam te klikken.

3. Toegang tot beveiligingsinstellingen:

In de sectie 'Mijn Account' zoek je naar een optie met het label 'Beveiliging' en klik je erop.

4. Twee-factor-authenticatie inschakelen:

Zoek de optie om twee-factor-authenticatie (2FA) in te schakelen. Dit kan een knop of een schakelaar zijn. Klik op 'Ja' of 'Inschakelen' om het proces te starten.

5. 2FA instellen met een authenticatie-app:

Je wordt naar een pagina geleid om je 2FA in te schakelen met een authenticatie-app zoals Google Authenticator, Authy of Microsoft Authenticator. Open je authenticatie-app op je smartphone. Scan de QR-code die op het scherm wordt weergegeven of voer de opgegeven setup-sleutel handmatig in.

6. De setup verifiëren:

Zodra je de QR-code hebt gescand of de setup-sleutel hebt ingevoerd, genereert je authenticatie-app een 6-cijferige code. Voer deze code in op de website om de setup te verifiëren en te voltooien.

7. Bevestiging: Je zou een bevestiging moeten ontvangen dat 2FA succesvol is ingeschakeld op je account. Je kunt in deze video zien hoe je dit doet.

Wat moet ik doen als ik geen toegang meer heb tot mijn twee-factor-authenticatie?

Je kunt de 2FA opnieuw instellen door de geheime sleutel in te voeren die werd verstrekt toen de 2FA-beveiliging werd geactiveerd. Als je de geheime sleutel bent kwijtgeraakt en de 2FA niet kunt opnieuw instellen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Mijn twee-factor-authenticatie werkt niet, hoe komt dat?

Als de 2FA-code niet goed werkt, kan dit te wijten zijn aan een van de volgende oorzaken:

• Je hebt 2FA meerdere keren op hetzelfde apparaat ingesteld. Controleer of de code die je op Coinmerce hebt ingevoerd, behoort tot je Coinmerce-account of een andere dienst.

• De tijd op je apparaat is niet correct. Dit kan leiden tot niet gesynchroniseerde codes. Zorg ervoor dat de tijd op je apparaat is ingesteld op automatisch (in plaats van handmatig) en op de juiste tijdzone.

Hoe herconfigureer ik mijn twee-factor-authenticatie met de geheime sleutel?

Als het probleem niet kan worden opgelost met een van de bovenstaande oplossingen, kun je altijd je 2FA opnieuw instellen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de 2FA-beveiliging opnieuw in te stellen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je je telefoon verliest. Je kunt de 2FA herconfigureren door Google Authenticator te downloaden en de geheime sleutel in te voeren die werd verstrekt toen je de 2FA activeerde.